Coaching for Business

Coaching for Business - Incompany traject

Leertraject op maat

Waarom deze opleiding?

Deze intensieve opleiding richt zich zowel op het ontwikkelen van coachingsvaardigheden, als op de praktische bedrijfscontext. Kortom, u krijgt een diepgaande vorming als persoonlijke coach in jobgerelateerde topics.

U leert diverse coachingssvaardigheden en inzichten in coachingsprincipes zodat u in diverse bedrijfscontexten aan de slag kunt gaan met thema's waarmee medewerkers kunnen zitten. Zaken die gerelateerd kunnen zijn aan hun persoonlijk functioneren, stress, loopbaanvraagstukken, groei in een organisatie, ...

Domeinen als ontwikkelingscoaching, stress- en burnout coaching, loopbaancoaching en teamcoaching worden binnen het programma geïntroduceerd. Wij vormen u uiteraard niet tot diepte-expert in deze verschillende subdomeinen van business coaching, maar na dit programma bent u in staat om een toegevoegde waarde te bieden binnen een organisatie met betrekking tot deze verschillende subdomeinen.

Na succesvolle afloop staat u zeker in uw schoenen om elke coachinginterventie op het werk op te nemen. U krijgt daartoe ook een getuigschrift.

Voor wie?

(Nieuwe) leidinggevenden, HR professionals, managers, projectmanagers, directeurs die de coachingtechnieken willen inoefenen en inzetten binnen hun team.

Deze training wordt verzorgd door ervaren trainers met bewezen track record in het begeleiden en coachen van organisaties in een bedrijfscontext.

Inhoud

Tijdens de 6 interactieve ontwikkelingsdagen van het traject gaan we in op coachingtechnieken in een businessomgeving:

  • Diverse coachingmethodes- en stijlen
  • Omgaan met weerstand en moeilijke situaties
  • De loopbaanfases van een coachee
  • Inschatten wanneer te stoppen
  • Ethiek van de coach
  • Coach of leidinggevende? hoe combineren

WE DEFINIËREN VERSCHILLENDE FOCUSDOMEINEN:

Jezelf leren kennen als coach en jezelf ontwikkelen gedurende het programma door feedback te geven en te ontvangen, je eigen gedragsvoorkeuren en cognitieve programma's in kaart te brengen.

Focus op coachingsvaardigheden "leren diagnosticeren/analyseren" om samen met je coachee te definiëren wat het probleem tot het probleem maakt EN focus op de coachingsvaardigheden over hoe je als coach kunt ingrijpen om je coachee een verandering te laten maken.

Cases: deze zullen zich concentreren rond verschillende subdomeinen van business coaching en het geven van advies en sturing aan verschillende stakeholders (directie, management, coaches, HR, medewerkers, ...). We initiëren topics als loopbaancoaching, teamcoaching, stress- en burnout coaching, coaching leadership,.... Terwijl we ons op deze onderwerpen richten, is het doel tweeledig: Bewustwording van de interventies die binnen deze domeinen kunnen worden ondernomen en de specifieke uitdagingen die er binnen deze domeinen zijn EN verdieping van de coachingsvaardigheden van de deelnemers in het algemeen.

Praktisch

Wij werken hard aan deze opleiding tijdens de zomer. Houd deze pagina goed in het oog voor verdere concrete informatie!

Wil u nu alvast van gedachten wisselen over het opleiden van coaches binnen uw bedrijf, ziekenhuis of overheidsdienst?

Neem contact. Onze ervaren coaches maken graag tijd voor u. Een programma op maat van uw vraag helpt u sowieso het best vooruit.

+32 (0)3 281 44 88