Coaching essentials

Coaching Essentials

Open opleiding - VERNIEUWD LEERTRAJECT

Waarom deze opleiding?

Coaching is niet meer weg te denken uit organisaties. Managers van alle niveaus, HR-professionals en begeleiders coachen mensen naar prestaties, competenties en ontwikkeling. Maar wat houdt coachen écht in? Wat is daar voor nodig? En als u al coacht, bent u goed bezig?

Tijdens 'Coaching Essentials' krijgt u de nodige fundamenten als coach aangereikt. U leert uzelf beter kennen als coach, medewerkers begeleiden en betere teamresultaten neer te zetten.

Als coach hebt u een sterke basis en heel wat competenties nodig. Met dit interactieve en praktijkgerichte leertraject krijgt u op een dikke 2 maanden tijd alle coachingfundamenten onder de knie.

We stomen u klaar om sterke coachinggesprekken te voeren en mensen écht te begeleiden in hun groei.

En niet onbelangrijk: Coaching Essentials opent ook de deuren tot verschillende paden die u toelaten om verder te specialiseren als ICF Certified Professional Coach.

Uw leertraject bestaat uit 4 opleidingsdagen in groep met intervisiemomenten, handige tools, ... gevarieerd en to-the-point dus. Uiteraard georganiseerd met uiterste zorg voor uw gezondheid en de geldende afstandsregels.

Wij houden de groep namelijk bewust beperkt zodat we maximale, maar ook veilige oefenmomenten kunnen garanderen.

Voor wie?

(Nieuwe) leidinggevenden, HR professionals, managers, projectmanagers, directeurs die de basistechnieken van coaching willen inoefenen en deze willen inzetten binnen hun team.

Deze training wordt verzorgd door ervaren trainers met bewezen track record in het begeleiden en coachen van organisaties in een bedrijfscontext.

Inhoud

1. INTERACTIEVE TRAINING (4 DAGEN)

U krijgt diverse inzichten, oefent intensief en leert:

 • Wat coaching is en wat niet
 • De competenties van een goede coach en hierin groeien
 • Een coachingtraject begeleiden
 • Een coachingvraag concretiseren
 • Actief luisteren, juiste vragen stellen, doorvragen
 • Coachinggesprekken voeren
 • Spontaan feedback geven
 • Weerstand ombuigen naar actie
 • Competentieontwikkeling en begeleiding bij het POP
 • De kracht van coaching voor ontwikkeling bij uzelf en anderen
 • Eigen sterktes en groeipunten als coach

2. INDIVIDUELE ERVARING COACH/COACHEE

U doet coachingervaring op via het begeleiden van een eigen coachee binnen uw eigen werkcontext. Quintessence helpt u zodat dit uw eerste succes wordt.

3. INTERVISIEMOMENTEN IN GROEP

Ervaringen uitwisselen, frustraties en successen delen: het boost uw leerproces.

4. SUPPORT TOOLS

We maken u vertrouwd met allerlei modellen en methodes. U krijgt ook support tools die uw eerste stappen in coaching vergemakkelijken. Grote kans dat u ze binnen 10 jaar nog gebruikt!

 • Troeven Op Tafel©: kaartenset om eenvoudig over competenties en talenten te praten
 • Evolutips©: 6 maanden toegang tot een uitgebreide database met ontwikkelingstips

Praktisch

4 interactieve opleidingsdagen: data nog te bepalen. 

OPLEIDINGSGARANTIE: Uw veiligheid blijft onze zorg… Indien uw training niet kan doorgaan omwille van dwingende omstandigheden buiten onze wil om dan nemen we onmiddellijk contact met u op. In nauw overleg vinden we alleszins een oplossing: of wij verplaatsen de training naar een andere datum (uw inschrijving blijft sowieso geldig op de nieuwe datum) OF we organiseren de opleiding op een andere manier (van blended naar 100% online). Past de nieuwe datum u niet of kunt u zich niet vinden in het alternatief, dan kunt u op dat moment alsnog risicoloos annuleren.

TIMING: 9u tot 17u

PRIJS: € 3.250 exclusief btw.

LOCATIE: Quintessence Consulting Edegem

KWALITEIT

Met een opleiding van Quintessence weet u dat u goed zit. Uit de laatste Q*for audit blijkt dat de deelnemers aan onze opleidingen tevreden tot zeer tevreden zijn. U ontvangt een attest van deelname.

+32 (0)3 281 44 88