Coaching essentials - Incompany

Coaching Essentials - Incompany traject

Leertraject op maat

Waarom deze opleiding?

Coaching is niet meer weg te denken uit organisaties. Managers van alle niveaus, HR-professionals en begeleiders coachen mensen naar prestaties, competenties en ontwikkeling. Maar wat houdt coachen écht in? Wat is daar voor nodig? En als u al coacht, bent u goed bezig?

Tijdens 'Coaching Essentials' krijgen uw mensen de nodige fundamenten als coach aangereikt. Zij leren zichzelf beter kennen als coach, maar ook hun medewerkers begeleiden en betere teamresultaten neerzetten.

Een goede coach heeft een sterke basis en heel wat competenties nodig. Met dit interactieve en praktijkgerichte leertraject krijgen uw (team)leiders, HR professionals, ... alle coachingfundamenten onder de knie.

We stomen hen klaar om sterke coachinggesprekken te voeren en mensen écht te begeleiden in hun groei.

Het leertraject bestaat uit 4 opleidingsdagen in groep met intervisiemomenten, individuele coaching sessies, handige tools, ... gevarieerd en to-the-point dus, in functie van wat uw organisatie en uw mensen nodig hebben.

Voor wie?

(Nieuwe) leidinggevenden, HR professionals, managers, projectmanagers, directeurs die de basistechnieken van coaching willen inoefenen en deze willen inzetten binnen hun team.

Deze training wordt verzorgd door ervaren trainers met bewezen track record in het begeleiden en coachen van organisaties in een bedrijfscontext.

Inhoud

1. ZELFEVALUATIE

Een zelfbeoordeling met de vragenlijst Scope³© geeft inzicht in uzelf: vaardigheden, kennis, attitudes en motivatie. U heeft dit nodig om anderen verder te helpen. De output is het perfecte vertrekpunt voor uw persoonlijk ontwikkelingsplan/POP.

2. INTERACTIEVE TRAINING

U krijgt diverse inzichten, oefent intensief en leert:

 • Wat coaching is en wat niet
 • De competenties van een goede coach en hierin groeien
 • Een coachingtraject begeleiden
 • Een coachingvraag concretiseren
 • Actief luisteren, juiste vragen stellen, doorvragen
 • Coachinggesprekken voeren
 • Spontaan feedback geven
 • Weerstand ombuigen naar actie
 • Competentieontwikkeling en begeleiding bij het POP
 • De kracht van coaching voor ontwikkeling bij uzelf en anderen
 • Eigen sterktes en groeipunten als coach

3. INDIVIDUELE ERVARING COACH/COACHEE

Mensen doet coachingervaring op via het begeleiden van een eigen coachee binnen de eigen werkcontext. Quintessence helpt hen zodat dit een eerste succes wordt.

4. INTERVISIEMOMENTEN IN GROEP

Ervaringen uitwisselen, frustraties en successen delen: het boost het leerproces.

5. INDIVIDUELE COACHINGSESSIES

Wij voorzien individuele coachingsessies, om volledige ondersteuning te bieden bij alle aspecten die nog verduidelijking of oefening behoeven.

We maken deelnemers vertrouwd met allerlei modellen en methodes. Zij krijgen ook support tools die de eerste stappen in coaching vergemakkelijken. Grote kans dat zij ze binnen 10 jaar nog gebruiken!

Praktisch

DATA: Samen te overleggen

TIMING: 9u tot 17u is het klassieke tijdsschema, maar we kunnen ook in andere regimes werken afhankelijk van uw wensen

LOCATIE: een Quintessence Consulting kantoor of eender welke locatie kan in overleg worden bepaald

KWALITEIT

Met een opleiding van Quintessence weet u dat u goed zit. Uit de laatste Q*for audit blijkt dat de deelnemers aan onze opleidingen tevreden tot zeer tevreden zijn. U ontvangt een attest van deelname.

+32 (0)3 281 44 88