Team coaching

Team coaching 

Vanuit gerichte observatie en openlijke bespreking scheppen we mee nieuwe opportuniteiten

TEAMCOACHING: FUNCTIONEEL EN CONSTRUCTIEF SAMENWERKEN

Teamcoaching laat mensen inzien hoe ze conflicten kunnen beperken en onderlinge relaties versterken om zo beter samen te werken. De nadruk ligt op het verbeteren van de manier waarop mensen met elkaar omgaan en hoe ze communiceren.

Quintessence is erg ervaren in het begeleiden van veranderingsprocessen binnen en tussen teams. Afhankelijk van uw vraag en opdracht, vullen wij graag de rol van teamcoach, bemiddelaar of facilitator in. Hierbij passen we de principes van Paars Management© toe. Het einddoel: teams functioneel en constructief laten samenwerken.

TEAMCOACHING: WERKING

Tijdens een intakegesprek bekijken onze coaches samen met u de doelstelling van de teamcoaching. Meestal volgen voorbereidende individuele gesprekken met de teamleaden. Daarna gaan we aan de slag in zo'n 3 groepssessies (1 of meer mogelijk residentieel). De focus ligt, afhankelijk van uw vraag, op het verfijnen van doelen, processen taken of op samenwerking tussen de teamleaden. Tot slot koppelen we terug naar de opdrachtgever.

Vanuit gerichte observatie en open dialoog van uitdagingen scheppen we mee nieuwe openingen en kansen. We werken waarderend, opbouwend en toekomstgericht. We rusten pas als uw team weer zelfsturend en autonoom kan werken.

DOELGROEP

Bestaande en/of nieuwe teams die voor uitdagingen staan. Zowel management, directie als operationeel.

INTERESSE IN EEN DOELTREFFENDE TEAMCOACHING?

+32 (0)3 281 44 88