Actief Luisteren

Actief Luisteren

Leertraject op maat

Waarom deze opleiding?

De opleiding "actief luisteren" is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en technieken om effectief te kunnen luisteren en begrijpen wat anderen communiceren. Actief luisteren is een belangrijke sociale vaardigheid die kan helpen bij het opbouwen van sterke relaties, het bevorderen van effectieve communicatie en het verminderen van misverstanden.

INHOUD

Deelnemers in deze opleiding leren over de basisprincipes van communicatie, de verschillende luisterniveaus en -technieken, en hoe ze non-verbale signalen kunnen interpreteren. Ze worden ook getraind in het stellen van de juiste vragen, het tonen van empathie en het beheersen van hun eigen reacties tijdens het luisterproces. Zij oefenen hun luistervaardigheden door middel van rollenspellen, groepsdiscussies en interactieve oefeningen. Ze leren ook om bewust te zijn van mogelijke valkuilen, zoals vooroordelen, afleidingen en het trekken van onjuiste conclusies, en hoe deze te vermijden.

PRAKTISCH

LOCATIE: Bij u, op een door u gekozen locatie of bij ons.

PRIJS: te bespreken in functie van het aantal deelnemers, de gekozen locatie, tools en eventueel extra lectuur voor uw deelnemers.

Meer weten? Een goed gesprek met een expert is vaak de basis voor een daadkrachtige aanpak. Bellen of een online meeting kan ook uiteraard!

 

+32 (0)3 281 44 88